חשוב לבדוק האם אתר נבנה לפי כל דרישות נגישות האתר. פוסט זה בבלוג מתאר את השלבים הדרושים כדי לבדוק אם אתר אינטרנט עומד בכל דרישות נגישות האתר, כולל שימוש בכלי בדיקה אוטומטיים, בדיקה ידנית, שימוש בכלי ביקורת נגישות והחשיבות של מדיניות נגישות.
בדיקות אוטומטיות
בדיקה אוטומטית היא דרך מצוינת לבדוק אתר מול תקני נגישות אינטרנט. זה כרוך בשימוש בכלים אוטומטיים, כגון סרגל הכלים של WAVE ובדיקת Accessible Rich Internet Applications (ARIA), כדי לסרוק אתר לאיתור שגיאות נגישות. בדיקה אוטומטית היא מהירה, מדויקת וחסכונית. זה גם קל יחסית לשימוש וניתן להפעיל אותו באופן קבוע כדי להבטיח שאתר תמיד עומד בתקני נגישות האינטרנט. בנוסף, ניתן להשתמש בכלי בדיקה אוטומטיים כדי לזהות בעיות כמו טקסט חלופי חסר, HTML לא חוקי ובעיות בניגוד צבעים.
בדיקה ידנית: בדיקה ידנית היא דרך חשובה נוספת לבדוק אם אתר אינטרנט עומד בתקני נגישות אינטרנט. יש להשתמש בבדיקות ידניות כדי להשלים את תוצאות הבדיקות האוטומטיות ולזהות בעיות שבדיקות אוטומטיות לא יכולות לזהות. בדיקה ידנית כוללת בדיקה של אתר אינטרנט עם מגוון טכנולוגיות מסייעות, כגון קוראי מסך, תוכנת זיהוי קולי וניווט באמצעות מקלדת בלבד. בדיקה ידנית חשובה גם לזיהוי בעיות חווית משתמש שבדיקות אוטומטיות אינן יכולות לזהות, כגון האם קל לניווט באתר או אם יש אלמנטים מבלבלים.
כלי ביקורת נגישות: כלי ביקורת נגישות חשובים גם כדי להבטיח שאתר עומד בכל תקני נגישות האינטרנט. כלים אלה נועדו לזהות בעיות פוטנציאליות שעלולות להשפיע על הנגישות של אתר אינטרנט ולספק המלצות כיצד לתקן אותן. כלי ביקורת נגישות פופולריים כוללים את כלי ביקורת הנגישות (AAT), בודק הנגישות לאינטרנט (WAC) ובודק הנגישות (AC).
מדיניות נגישות: לבסוף, חשוב שתהיה מדיניות נגישות על מנת להבטיח שאתר נבנה על פי כל תקני נגישות האינטרנט. מדיניות נגישות צריכה לפרט לאילו תקני נגישות האתר חייב לעמוד, וכן מי אחראי לוודא שהאתר עומד בתקנים אלו. קביעת מדיניות נגישות תסייע גם להבטיח שכל שינוי באתר יבוצע מתוך מחשבה על נגישות. בסך הכל, חשוב לבדוק האם אתר אינטרנט נבנה על פי כל תקני נגישות האינטרנט. כלי בדיקה אוטומטיים, בדיקה ידנית, כלי ביקורת נגישות ומדיניות נגישות נחוצים כולם כדי להבטיח שאתר עומד בתקני נגישות אינטרנט.
בדיקה ידנית
בדיקה ידנית היא תהליך של הערכה ידנית של אתר אינטרנט כדי לקבוע אם הוא עומד בכל דרישות נגישות האתר. בדיקה מסוג זה נעשית על ידי בודק נגישות מנוסה שיבדוק את האתר במגוון טכניקות. זה כולל שימוש בעכבר ומקלדת כדי לנווט באתר האינטרנט, שימוש בקורא מסך לקריאת התוכן, ושימוש בזכוכית מגדלת כדי להבטיח שהטקסט מוצג כהלכה. בדיקה ידנית צריכה לכלול גם שימוש בכלי בדיקה אוטומטיים כגון WAVE ו-Axe כדי לזהות בעיות כלשהן באתר. בנוסף, בדיקה ידנית צריכה לכלול שימוש בכלי ביקורת נגישות כגון Color Contrast Analyzer ו-Accessibility Developer Tools כדי להבטיח שהאתר תואם לתקני WCAG 2.0. קיום מדיניות נגישות חשובה גם לבדיקה ידנית. מדיניות זו מתארת כיצד יש לבנות את האתר, את השלבים הדרושים כדי לוודא שהאתר תואם, וכיצד האתר ייבדק. מדיניות זו צריכה לכלול הצהרת נגישות המתארת את מחויבות האתר לנגישות ואת הצעדים שננקטו כדי להבטיח שהאתר יהיה נגיש. בנוסף, המדיניות צריכה לכלול הליך בדיקה המתאר את השלבים הדרושים כדי להבטיח שהאתר עומד בכל דרישות הנגישות של האתר. לבסוף, בדיקה ידנית צריכה לכלול גם סקירה של תוכן האתר. זה כולל סקירת הטקסט, התמונות ותוכן השמע/וידאו של האתר כדי לוודא שהוא עומד בכל דרישות הנגישות של האתר. בנוסף, על הבוחן לסקור את קוד ה-HTML וה-CSS של האתר כדי לוודא שהוא תואם לתקני WCAG 2.0. על ידי ביצוע שלבים אלו, ניתן להבטיח שאתר נבנה בהתאם לכל דרישות נגישות האתר.
כלי ביקורת נגישות
כלי ביקורת נגישות חשובים כאשר בודקים אם אתר אינטרנט עומד בכל דרישות נגישות האתר. כלים אלה נועדו לסרוק אתר ולזהות בעיות פוטנציאליות בנגישות. הם יכולים לזהות בעיות עם ניגודיות, כותרות, צבע, טקסט, תמונות, וידאו ועוד. הם יכולים גם לעזור לזהות בעיות פוטנציאליות עם ניווט מקלדת ותאימות לקורא מסך. כמה מכלי ביקורת הנגישות הפופולריים ביותר כוללים WAVE, aXe, Tenon ו- Pa11y. כלים אלה נועדו לסייע בזיהוי בעיות נגישות פוטנציאליות במהירות, במינימום מאמץ. הם גם ניתנים להגדרה, ומאפשרים למשתמשים להתאים אישית את הדוח או להגדיר סף לכל בעיה פוטנציאלית. זה מאפשר למשתמשים להתמקד תחילה בבעיות הנגישות החמורות ביותר. בנוסף לאספקת דוח מיידי, ניתן להשתמש בכלים אלו גם ליצירת יומן ביקורת, אשר יכול לשמש למעקב אחר ההתקדמות לאורך זמן. לבסוף, ניתן להשתמש בכלים אלה גם כדי לסייע בזיהוי בעיות נגישות פוטנציאליות שאולי התעלמו מהן במהלך תהליך הפיתוח. זה חשוב במיוחד עבור אתרי אינטרנט המתעדכנים או משתנים לעתים קרובות, מכיוון שבעיות חדשות עשויות לא להופיע עד שהאתר נבדק. על ידי הפעלת ביקורת נגישות קבועה, אתרי אינטרנט יכולים להבטיח שכל דרישות נגישות האתר מתקיימות.
מדיניות נגישות
כשמדובר להבטיח שאתר עומד בכל דרישות נגישות האתר, חיוני שתהיה מדיניות נגישות. מדיניות נגישות יכולה לספק מסגרת לאופן פיתוח ותחזוקת האתר על מנת לעמוד בדרישות חוקי ותקני הנגישות. זה צריך לכלול את הצעדים והנהלים שיש לנקוט כדי להבטיח שהאתר יהיה נגיש לכל המשתמשים, ללא קשר ליכולות הפיזיות או הקוגניטיביות שלהם. כמו כן, יש לבחון ולעדכן באופן שוטף את המדיניות כדי להבטיח שהיא תישאר רלוונטית ומעודכנת בהנחיות הנגישות העדכניות ביותר. בנוסף, המדיניות צריכה להיות זמינה גם לכל משתמשי האתר, כך שכולם יהיו מודעים לסטנדרטים ולדרישות שהאתר שואף לעמוד בהם. קיום מדיניות נגישות היא צעד חשוב בהבטחת בניית אתר אינטרנט ומתוחזק תוך מחשבה על נגישות.
חשיבות נגישות האתר
הבטחת אתר נגיש לכל המשתמשים חיונית להצלחתו. נגישות האתר כרוכה בהבטחה שהאתר יהיה שמיש לכל האנשים, ללא קשר למוגבלותם או כל גורם אחר שעלול להגביל את יכולתם להשתמש באתר. זה כולל לוודא שכל התוכן קריא, הניווט אינטואיטיבי וניתן להפעיל את האתר עם מקלדת או מכשיר קולי. נגישות האתר כוללת גם תכונות כגון מצב ניגודיות גבוהה לאנשים עם לקות ראייה, טקסט לדיבור לבעלי לקות שמיעה וכיתוב לסרטונים. בכל הנוגע לחברה להנגשת אתרים, חיוני לוודא שכל המשתמשים, ללא קשר ליכולותיהם, יוכלו לגשת לתוכן האתר ולתכונותיו. זו הסיבה שחשוב לבדוק אם אתר נבנה לפי כל דרישות נגישות האתר. כלי בדיקה אוטומטיים, בדיקה ידנית וכלי ביקורת נגישות זמינים כולם כדי לעזור לבדוק אם אתר אינטרנט נגיש. בנוסף, חשובה גם קיום מדיניות נגישות כדי להבטיח שהנגישות לאתר תילקח ברצינות ושכל דרישות נגישות האתר יתקיימו. על ידי הקפדה על גישה לאתר אינטרנט לכל המשתמשים, עסקים יכולים להרחיב את בסיס הלקוחות שלהם, ליצור חווית משתמש טובה יותר ולהצמיח את המותג שלהם. לכן, חיוני לבדוק אם אתר נבנה בהתאם לכל דרישות נגישות האתר. על ידי ביצוע השלבים המתוארים בפוסט זה בבלוג, עסקים יכולים להבטיח שהאתר שלהם נגיש לכל המשתמשים.
יש לערוך בדיקות באופן קבוע כדי לוודא שאתר אינטרנט נגיש במלואו ותואם את כל דרישות הנגישות של האתר.